Brokkolisalat med sprø kikerter

Brokkolisalat med sprø kikerter

Friskt, sprøtt og fullpakket med smak! Denne brokkolisalaten er enkel å lage og passer godt med en hvitløksdressing.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Enkel hvitløksdressing

  • 4 ss toppede majones
  • 1 ss honning
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt brokkolihodet og -stilken i mindre biter.
  3. For hjemmelagde krutonger: Kutt brødskiver i tommeltykke firkanter.
  4. Sil av laken fra kikertene.
  5. Ha brokkoli, kikerter og brødbitene i en bolle. Dryss over litt olje og salt. Ha de på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen.
  6. Etter ca. 10 minutter skal krutongene være sprø: Ta de ut og spre resten av grønnsakene utover stekebrettet. La de steke i 10 minutter til.
  7. I en bolle, hvisk sammen majones, hvitløk, honning, sennep, sitronsaft og balsamicoeddik.
  8. Kutt agurk og salat i mindre biter, og rasp gulrøtter.
  9. Ha grønnsakene i en bolle med krutonger og pinjekjerner. Ha over dressingen
Del på Facebook